Assalamualaikum. :-)

Mulakan lah sesuatu perkara dengan kalimah yang baik

Saturday, May 14, 2011

Datang dan Pergi

8 May 2011.....

Tarikh ni tarikh yang akan kuiingati selama hidup ini diizinkan. Perginya seorang sahabat dan kawan aku......walaupun aku hanya sempat kenal dia 2 tahun saja,tapi pemergiannya memberi kesan terhadap diriku...dan seluruh coursemate aku UMS TESL 2007. Tidak sangka tahun terakhir pengajian kami,,khabar hiba menyinggah di hati semua sahabat dan kawan aku.Ain,pergi meninggalkan kami buat selama-lamanya.Tuhan lebih sayang padanya.Hanya doa mampu kami kirimkan..tak ku sangka satu setengah tahun yang lalu,adalah kali terakhir aku bertemu dengan nya.

Senyuman dan keceriaan wajahnya masih bermain-main dalam kotak fikiran aku dan lain-lain.Tidak ku sempat menatap wajahnya buat kali terakhir.Ada kenangan tersendiri antara aku dia dan seorang skuad aku.Namun doa ku sentiasa mengiringi kamu...semoga tenang di sana.

Aku kagum pada arwah sahabat ....di saat bergelut dengan kesakitan ,dia mampu lagi berjuang membuat segala tugasan,menghadap laptop dan ,menulis.

11 Mei 2011
Hari ni paper last utk pengajian akademik aku dan TESLIAN yang lain....killer subject oohh.Aku bertemu dengan semua rakan kelas ....masing-masing nervous.Kutipan derma dijalankan untuk meringankan beban family arwah.Exam dalam Dewan Canselor....Dalam dewan inilah aku bermula dengan ujian MEDSI dan tak sangka aku aka berakhir menjawab exam dalam dewan ni.

Duduk di bahagian paling depan adalah keutamaan aku dalam exam. Sedang aku menjawab soalan,tabung diletakkan di meja sebelah aku...dan gambar arwah betul2 menghadap aku..aku berdoa dalam hati...dan dia mengingatkan aku dgn semangat juangnya.Semoga kamu tenang disana..


Biar Luput dari Pandangan,
Tidak Lupus Dalam Ingatan,
Kehilangan seorang Teman,
Semua tinggal Kenangan.

Terukir senyuman manisnya,
Tergambar gurau tawanya,
Tuhan lebih menyayaningya,
Menjemputnya prgi Terdahulu.

Bersemadi jasadnya kaku,
Diiringi gerimis syahdu,
Air mata tak tertahan lagi,
Menangisi saat pemergian mu.

Sebuah doa yang tulus ,
Mengiringi pemergian mu,
Biar detik waktu berlalu,
Sampai bila kau kuingati.

Hari-hari berlalu,
Bersama Harapan
Moga Tenang kau di sana~~~~~Norain Binti Awang Limudin (1987-2011)
Lyric Modified From Sekuntum Kemboja Yang Gugur (Hijjaz)

No comments:

Post a Comment